اجرای دیوار سبز

دیوار سبز، یک المان جذاب و کاربردی در معماری مدرن است که با استفاده از گیاهان، دیوار را به یک باغ عمودی تبدیل می کند که با توجه به نوع و تنوع گیاهان، انواع و طرح های مختلفی دارد. یکی از مراحل مهم و حیاتی برای داشتن دیوار سبزی پایدار و بادوام، اجرای آن است که باید به طور کامل، دقیق و با رعایت اصول انجام شود.

دیوار سبز ها را می‌توان بر اساس نوع گیاه، روش کاشت و کاربرد آن‌ها به دسته ‌های مختلفی تقسیم کرد، که با توجه به تنوع بالای انواع دیوار سبز، بهتر است در ابتدا با ویژگی های هریک آشنا شویم و سپس به اجرای هریک به طور جداگانه بپردازیم.

در ادامه، با انواع مختلف گرین وال و اجرای آنها با توجه به دسته بندی ها آشنا خواهیم شد.

از ایده پردازی تا طراحی و اجرا از منظر سبز بپرسید

برای بازدید ، مشاوره و  ثبت سفارش شماره تماس خود را بنویسید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند

انواع گرین وال

انواع دیوار سبز بر اساس نوع گیاه

دیوار سبز طبیعی:

دیوار سبز طبیعی یا دیوار سبز زنده، سیستمی است که در آن گیاهان متنوعی در بستر کاشت مشخصی به صورت عمودی رشد می کنند و بر اساس بستر کاشت و زیرسازها، انواعی دارند که اصلی ترین آنها شامل دیوار سبز مدولار، هیدروپونیک، کابلی و … هستند.

اجرای دیوار سبز طبیعی:

اجرای هر نوع دیوار سبز طبیعی، بسته به نوع آن دیوار سبز و سیستم آن متفاوت است که در ادامه آنها را به طور کامل توضیح خواهیم داد.

دیوار سبز مصنوعی:

دیوار سبز مصنوعی از گیاهان مصنوعی (پلی اتیلنی) بر روی سازه عمودی تشکیل می شود که این نوع دیوار سبز، همانند دیوار سبز طبیعی انواعی (تایلی، آکاردئونی و …) دارد.

اجرای دیوار سبز مصنوعی:

برای اجرای این دیوارها، زیرساز محکم دیوار سبز مصنوعی به سطوح عمودی متصل می شود و هر پانل بسته به ویژگی‌های سطح انتخابی شما با استفاده از پیچ ‌ها، شاخه‌ های میخی یا کابل‌ها روی سطح دیوار شما محکم می‌شوند.

انواع دیوار سبز طبیعی بر اساس نوع سیستم و کاشت 

دیوار سبز مدولار:

این نوع گرین وال از پنل های پیش ساخته شده ای تشکیل می شود که داخل آنها گلدان هایی با ابعاد مشخص برای کاشت گیاهان قرار می گیرند. گلدانهای استفاده شده در دیوار سبز مدولار، انواع مختلفی دارند که جنس آنها میتواند پلاستیکی، یونولیتی، کائوچویی و فلزی باشد که گلدانهای پلاستیکی، رایج ترین نوع در میان آنها هستند. ( متن دیوار سبز مدولار)

اجرای دیوار سبز مدولار:

ابتدا قوطی های فلزی را با رنگ و آستر اپوکسی کاملا می پوشانیم. در این مرحله، قوطی های فلزی را برای شاسی کشی دیوار سبز نصب می کنیم. به دلیل استفاده کردن از پنل های پلاستیکی و نصب بهتر آنها بر روی دیوار ابتدا لازم است که چوب چهار تراش( زیرسری) بر روی پروفیل ها پیچ شود.

در مرحله بعد، پنل دیوار سبز به صورت مدولار بر روی چوب های زیر سری نصب می گردند. (نکته: این پنل ها نگه دارنده گلدان های دیوار سبز ما می باشند)

در این مرحله، لوله کشی آبیاری دیوار سبز و همچنین نصب کنترلر هوشمند انجام می شود.

گلدان های دیوار سبز که در ابعاد 20*17*20 می باشند، بر روی این پنل ها به صورت 4 عددی و یا 6 عددی با توجه به تراکم گیاهان نصب می گردند.

سازه دیوار سبز

لوازم دیوار سبز

دیوار سبز هیدروپونیک:

در این روش، بستر کشت گیاهان را با استفاده از آب و مواد مغذی فراهم می کنند. (پرورش گیاهان بدون خاک) در این روش گیاهان در یک محلول غذایی مبتنی بر آب رشد می کنند. 

مواد مغذی مورد نیاز گیاهان از طریق آب به ریشه‌ ها منتقل می‌شود. این روش نیاز به مراقبت بیشتری دارد اما امکان رشد سریع‌تر گیاهان را فراهم می‌کند. این نوع دیوار سبز، شامل سه نوع اصلی مبتنی بر بستر، آب و بدون بستر می باشد که هر کدام ویژگی های خود را دارند.

اجرای دیوار سبز هیدروپونیک:

اجرای دیوار سبز هیدروپونیک، بسته به نوع آن دیوار سبز متفاوت است که هر کدام مراحل  خاص خود را دارند. برای آشنایی بیشتر با انواع دیوار سبز هیدروپونیک به متن (دیوارسبز هیدروپونیک) رجوع کنید.

دیوار سبز نمدی:

دیوار سبز نمدی نوعی دیوار سبز زنده است که در آن از پنل‌های نمدی برای کاشت و نگهداری گیاهان استفاده می شود. این نمدها از الیاف مصنوعی یا طبیعی مانند پلی اتیلن یا پشم ساخته می‌شوند که کاشت گیاهان در آن‌ها صورت می گیرد. الیاف ها رطوبت را از بین می برند و به لطف میکروبیولوژی موجود در خاک، ریشه ها در نمد رشد می کنند. گرین وال های نمدی از نظر نوع نمد، سیستم آبیاری، تغذیه و … متنوع هستند. (متن دیوار سبز نمدی)

اجرای دیوار سبز نمدی:

در ابتدا پروفیل آهن روی دیوار نصب می شود که بر روی آن ورقه  PVC (عایق سازی) و سپس نمد های پلیسه دار روی آن منگنه می شوند.  در این مرحله، نوبت به اجرای سیستم آبیاری می رسد که لوله کشی آبیاری و کنترلر هوشمند نصب می شوند. (می‌توانید از سیستم آبیاری قطره‌ای یا دستی برای آبیاری دیوار سبز نمدی خود استفاده کنید) با نصب سیستم آبیاری در بالای سازه، آب به صورت قطره ای پایین می آید و مرحله آخر، کاشت گیاهان در گلدان های نمدی می باشد. (کاشت گیاهان با مقداری خاک باعث متعادل شدن pH و تثبیت رطوبت می شود)

از ایده پردازی تا طراحی و اجرا از منظر سبز بپرسید

برای بازدید ، مشاوره و  ثبت سفارش شماره تماس خود را بنویسید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند

دیوار سبز کابلی:

دیوار سبز کابلی نوعی دیوار سبز طبیعی است که از کابل(سیم بکسل) روکش دار با ضریب حرارتی بالا تشکیل می شود. در واقع این کابلها، زیرسازی برای گیاهان رونده هستند. این کابل ها به صورت عمودی و یا شبکهای و مورب در امتداد دیوار نصب می شوند. (متن دیوار سبز کابلی)

اجرای دیوار سبز کابلی:

برای اجرای این نوع دیوار سبز، در ابتدا فلاورباکس ها و یا باغچه ی مورد نظر برای کاشت گیاهان فراهم میشود. در مرحله بعد، کابل ها (سیم بکسل روکش دار ضد زنگ) با استفاده از قلاب و گیره به قاب (فلزی، استیل) متصل می شوند. سیم کشی کابلها میتواند به صورت عمودی یا شبکه ای باشد. پس از این مرحله، در صورت اتوماتیک بودن سیستم آبیاری، تجهیزات مرتبط با آن نصب میشود. مرحله‌ی آخر اجرای گرین وال، کاشت گیاهان در فلاورباکس ها و یا باغچه می باشد.

اجرای دیوار سبز کابلی

 

انواع دیوار سبز مصنوعی

دیوار سبز تایلی:

دیوار سبز تایلی، نوعی دیوار سبز مصنوعی است که توسط تایل هایی که با گیاهان مصنوعی متنوعی پوشیده شده است، یک دیوار سبز مصنوعی واحد را تشکیل می دهند.

دیوار سبز آکاردئونی:

دیوار سبز آکاردئونی، با طراحی خاص خود، قابلیت باز و بسته شدن مانند یک آکاردئون را دارد و به شما این اجازه را می‌دهد تا میزان نور و هوایی که به فضای شما می‌رسد را کنترل کنید.

فنس چمنی:

فنس چمنی ترکیبی زیبا و کاربردی از فنس ‌های فلزی و چمن مصنوعی است که در واقع بر روی توری‌ های فلزی چمن مصنوعی با کیفیت نصب می شود. این ترکیب باعث می‌شود فنس علاوه بر ایفای نقش حفاظتی، ظاهر بسیار زیباتر و طبیعی‌تری داشته باشد و به محیط اطراف جلوه‌ای سرسبز ببخشد.

اجرای گرین وال مصنوعی (دیوار سبز)

نصب دیوار سبز مصنوعی کار نسبتاً ساده‌ای است که می‌توانید با کمی دقت و حوصله آن را انجام دهید. در اینجا مراحل کلی نصب دیوار سبز مصنوعی را به شما توضیح می‌دهیم:

مراحل نصب دیوار سبز مصنوعی

انتخاب نوع دیوار سبز مصنوعی:

اولین قدم انتخاب نوع دیوار سبز مصنوعی مورد نظر شما است. دیوارهای سبز مصنوعی در انواع مختلفی از جمله پنل‌های آماده و گیاهان مصنوعی تکی موجود هستند.

آماده‌سازی سطح:

سطحی که می‌خواهید دیوار سبز را روی آن نصب کنید، باید صاف، تمیز و عاری از هرگونه ناهمواری باشد. در صورت نیاز، سطح را با رنگ یا بتونه صاف کنید.

نصب زیرساخت:

زیرساخت دیوار سبز مصنوعی شامل فریم، براکت یا ریل است که پنل‌ ها یا گیاهان مصنوعی را نگه می‌دارد. نوع زیرساخت مورد نیاز به نوع دیوار سبز مصنوعی انتخابی شما بستگی دارد.

نصب پنل‌ ها یا گیاهان مصنوعی:

پنل‌ ها یا گیاهان مصنوعی را به زیرساخت نصب کنید. روش نصب به نوع دیوار سبز مصنوعی انتخابی شما بستگی دارد.

ساخت و اجرای دیوار سبز طبیعی

مرحله اول: تعیین محل مناسب و اندازه‌گیری ابعاد 

محل مناسب:

 اولین قدم، انتخاب مکانی مناسب برای دیوار سبزتان است.  مکانی را انتخاب کنید که نور کافی، تهویه مناسب و دسترسی آسان برای آبیاری و نگهداری داشته باشد و دیوار انتخاب شده توان نگهداری وزن دیوار سبز را داشته باشد.

ابعاد:

طول و عرض قسمتی از فضایی را که برای دیوار سبزتان در نظر گرفتید، به دقت اندازه‌گیری کنید.  این ابعاد برای تعیین مقدار مصالح و تجهیزات مورد نیازتان ضروری است.

مرحله دوم: انتخاب سیستم دیوار سبز

انواع مختلفی از سیستم‌های دیوار سبز وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. 

انتخاب سیستم مناسب به عوامل مختلفی مانند بودجه، سلیقه شخصی شما و نوع گیاهانی که می‌خواهید بکارید، بستگی دارد.

مرحله سوم: آماده‌سازی دیوار

بررسی وضعیت دیوار:

قبل از نصب سیستم دیوار سبز، باید از استحکام و سلامت دیوار خود مطمئن شوید. هرگونه ترک یا شکاف در دیوار باید قبل از نصب ترمیم شود.

عایق‌بندی:

در صورت نیاز، باید دیوار را با استفاده از عایق رطوبتی مناسب عایق‌ بندی کنید تا از نفوذ آب به داخل دیوار جلوگیری شود.

مرحله چهارم: نصب سیستم دیوار سبز

نصب و اجرای دیوار سبز در خانه برای هر سیستمی متفاوت است و همان طور که پیش تر گفتیم، هر کدام مراحل خاص خود را دارند. 

مرحله پنجم: انتخاب و کاشت گیاهان

انتخاب گیاهان:

گیاهانی را انتخاب کنید که با شرایط نوری و آب و هوایی محل مورد نظرتان سازگار باشند. 

کاشت گیاهان :

طبق طرح مورد نظر، گیاهان را در سیستم مخصوص آن بکارید. همچنین، در نظر گرفتن نیازهای آبی و تغذیه‌ای هر گیاه از نکات مهم کاشت گیاهان است.

ساخت و اجرای دیوار سبز طبیعی

مرحله ششم: آبیاری و نگهداری

سیستم آبیاری دیوار سبز:

برای حفظ طراوت و شادابی گیاهان در دیوار سبز، نیاز به یک سیستم آبیاری دقیق و کارآمد است. صرف نظر از نوع سیستم دیوار سبز، اکثر آنها توسط یک تایمر یا کنترلر کار می کنند. تایمر به سیستم آبیاری می گوید که چه زمانی روشن/خاموش شود، چه مدت باید اجرا شود و در برخی موارد، کجا اجرا شود. برخی از دیوارهای سبز (به ویژه دیوارهای سبز بزرگتر) به مناطق آبیاری متعدد تقسیم می شوند. این امر اجازه می دهد تا قسمت های مختلف دیوار با سرعت های مختلف آبیاری شوند.

انواع سیستم‌ های آبیاری دیوار سبز

سیستم آبیاری قطره‌ای:

در این روش، آب به صورت قطره قطره و مستقیم به ریشه گیاهان می‌رسد. این سیستم برای گیاهانی که به آبیاری کم نیاز دارند، مناسب است.

سیستم آبیاری مه پاش:

در این روش، آب به صورت مه پاش و بسیار ریز بر روی سطح دیوار پخش می‌شود. این سیستم برای گیاهانی که رطوبت بالایی نیاز دارند، مناسب است.

سیستم آبیاری زیرزمینی:

در این روش، لوله ‌های آبیاری در زیر بستر کاشت قرار می‌گیرند و آب به صورت یکنواخت به تمام قسمت ‌های بستر می‌رسد. این سیستم برای دیوار سبز های بزرگ و پیچیده مناسب است.

اجزای اصلی سیستم آبیاری دیوار سبز

منبع آب:

مخزن یا منبع آبی که آب مورد نیاز برای آبیاری را تامین می‌کند.

پمپ:

برای افزایش فشار آب و انتقال آن به قسمت‌ های مختلف دیوار.

لوله ‌ها و اتصالات:

برای انتقال آب از منبع به گیاهان.

نازل‌ها یا قطره چکان‌ها :

برای پخش آب به صورت قطره‌ای یا مه پاش.

تایمر یا کنترلر:

برای برنامه‌ ریزی زمان و مدت آبیاری.

سنسور رطوبت:

برای اندازه‌گیری رطوبت خاک و تنظیم خودکار آبیاری.

انواع سیستم‌ های آبیاری دیوار سبز

نگهداری گیاهان:

نگهداری از گیاهان شامل کوددهی، کنترل آفات و بیماری ها و هرس کردن است که باید به طور مرتب و منظم طبق نیاز گیاهان انجام شود.

با انجام این مراحل، می‌توانید یک دیوار سبز زیبا و سرسبز در منزل خود بسازید و از فواید متعدد آن مانند تصفیه هوا، کاهش استرس و ایجاد فضایی آرامش‌بخش لذت ببرید.

شرکت منظر سبز در زمینه دیوار سبز

منظر سبز به عنوان شرکت متخصص و حرفه ای در زمینه طراحی و اجرای انواع دیوار سبز های طبیعی، از مرحله مشاوره، طراحی تا اجرا و نگهداری را به طور کامل و به بهترین نحو انجام می دهد.

از ایده پردازی تا طراحی و اجرا از منظر سبز بپرسید

برای بازدید ، مشاوره و  ثبت سفارش شماره تماس خود را بنویسید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند

طراحی و مشاوره:

در منظر سبز متخصصان پس از بازدید و برداشت فضایی، با توجه به شرایط (ابعاد، شرایط آب و هوایی و …) و نیاز شما، بهترین طراحی را با بالاترین عملکرد برای دیوار سبز شما ارائه می‌دهند. متخصصان و طراحان، با مشاوره دادن در زمینه دیوار سبز به شما کمک می کنند تا مناسب ترین نوع و طرح دیوار سبز را برای خود انتخاب کنید.

اجرای دیوار سبز:

تیم‌ اجرایی با استفاده از تجهیزات و مواد اولیه با کیفیت، دیوار سبز منتخب شما را طبق مراحل به بهترین نحو و با دقت و ظرافت اجرا می‌کنند.

نگهداری:

پس از اجرای کامل پروژه، تیم نگهداری منظر سبز، خدمات نگهداری و مراقبت از دیوار سبز شما را به مدت سه ماه بر عهده می‌گیرد و سلامت دیوار سبز و گیاهان را به طور کامل تضمین می کند. 

مزایای استفاده از خدمات شرکت‌های متخصص در زمینه دیوار سبز

تخصص و تجربه:

شرکت‌های متخصص در این زمینه، با سال‌ها تجربه در طراحی و اجرای انواع دیوار سبزها، به شما این اطمینان را می‌دهند تا بهترین انتخاب را در این زمینه انجام دهید.

تنوع طرح:

شرکت های متخصص مناسب ترین طرح ها را با طیف گسترده‌ و متنوعی از گیاهان، متناسب با سلیقه شما و شرایط محیطی ارائه و پیشنهاد می دهند.

تضمین:

شرکت های متخصص پس از اجرای کامل پروژه، تضمین و گارانتی برای اجرای دیوار سبز و نگهداری و مراقبت از گیاهان را به بهترین نحو ارائه می‌دهند.

 

نمونه دیوار سبز های منظر سبز

اجرای دیوار سبز مدولار انواع دیوار سبز بر اساس نوع گیاه دیوار سبز حیاط دیوار سبز در منزل