طراحی روف گاردن مدرن
روف گاردن یا باغ بام، فضای سبز طراحی شده پشت بام هاست که در انواع سبک ها و طرح های مختلف قابل اجراست.
طراحی روف گاردن (باغ بام)، فرآیندی است که می تواند فضای بلا استفاده پشت بام را به یک فضای زیبا و کاربردی برای شما تبدیل کند، فضایی که با توجه به نیاز و سلیقه شما، طراحی و خلق می شود تا بهترین اوقات خود را در آن سپری کنید.
روف گاردن مدرن، یکی از انواع روف گاردن هاست که ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد و برای طراحی روف گاردن مدرن، ملاحظاتی را باید رعایت کرد در ادامه به طور کامل به آنها می پردازیم.
روف گاردن مدرن
روف گاردن های مدرن، با طراحی ساده و مینیمال و استفاده از خطوط ساده و مستقیم، فضایی آرام، شیک و منحر به فرد خلق می کنند که این سبک، مناسب فضاهایی برای تفریح، استراحت، محیط کار و … هستند.
ویژگی های روف گاردن مدرن
برای طراحی روف گاردن مدرن، ملاحظات طراحی را باید دنبال کرد که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد:
فلاورباکس و تجهیزات:
فلاورباکسها به عنوان المان اصلی در طراحی روف گاردنهای مدرن، نقش مهمی در ایجاد فضاهای کاشت و تقسیم بندی فضایی در بام ساختمانها ایفا میکنند. با انتخاب صحیح فلاورباکس و چیدمان مناسب آنها، میتوان روف گاردنی زیبا و دلنشین ایجاد کرد.
فلاورباکس ها، آلاچیق و بقیه تجهیزات روف گاردن مدرن، اغلب دارای طراحی ساده با خطوط تمیز هستند که از مواد مختلفی مانند چوب ترموود، فلز، بتن و فایبرگلاس ساخته می شوند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند.
مصالح:
به طور معمول مصالح مورد استفاده در سبک های مدرن چوب، سنگ، فلز و سرامیک است که در روف گاردن های مدرن بسیار رایج هستند. هماهنگی مصالح مورد استفاده در روف گاردن مدرن، با سبک کلی روف گاردن از نکات مهم هنگام طراحی روف گاردن هاست.
گیاهان:
در سبک های روف گاردن مدرن، طراحی کاشت گیاهان ساده تر، تنوع گونه های گیاهی کمتر و چیدمان آنها یکدست تر هستند.
مبلمان:
مبلمان روف گاردن، باید با سبک کلی معماری روف گاردن هماهنگ باشد، به این معنا که سبک مبلمان، مدرن، ساده و راحت باشد که متریال آنها به طور معمول فلزی و حصیری است.
نورپردازی:
نورپردازی هم در طراحی روف گاردن مدرن، باید هماهنگ با خطوط اصلی و کلی فضا طراحی شود و سبک نورپردازی مطابق با سبک مدرن باشد. نورپردازی در روف گاردن برای برجسته کردن تجهیزاتی مانند آبنما، گیاهان و … و یا روشن کردن بخش هایی از فضا مثل مسیر ها، نشیمن، آلاچیق و دیگر قسمت ها کاربرد بسیاری دارد.
برای درک و آشنایی بیشتر دربارهی طراحی روف گاردن مدرن، بهتر است در ابتدا به انواع سبک های رایج روف گاردن ها بپردازیم.
انواع روف گاردن بر اساس سبک طراحی
هر سبک معماری از باغ بام ها، ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فرد خود را دارد که متناسب با معماری خود ساختمان بهتر است انتخاب شود. در ادامه با رایج ترین این سبک ها آشنا خواهید شد تا بتوانید بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید:
سبک مدرن
سبک مدرن روف گاردن، ترکیبی از سادگی، زیبایی و عملکرد است که با خطوط ساده و هندسی، استفاده از متریالهای طبیعی و صنعتی و رنگ های خنثی تعریف میشود. همچنین، پوشش گیاهی در این سبک یکدست تر و از تنوع گونه های کمتری برخوردار است.
روف گاردن های مدرن فضایی آرام، شیک و مینیمال خلق می کنند و با استفاده از نورپردازی جلوه فضا را دو چندان می کند. برای تجهیزات این مدل روف گاردن، می توانید آلاچیق مدرن، مبلمان و آتشدان در نظر بگیرید و فضایی دنج برای استراحت و تفریح داشته باشید.
سبک ژاپنی
روف گاردن به سبک ژاپنی، فراتر از یک فضای سبز ساده است که با الهام از فلسفه و زیباییشناسی ژاپنی، فضایی برای آرامش، تفکر و ارتباط با طبیعت فراهم میکند. در این سبک، هر عنصر با الهام از طبیعت انتخاب می شود تا تصویری از هماهنگی و تعادل را ایجاد کند.
عناصر طبیعی مانند آب، سنگ، شن و … المان های اصلی روف گاردن های ژاپنی هستند که هدف آنها، ایجاد فضایی آرام و بدون سر و صداست. از دیگر خصوصیات باغ ژاپنی، تاکید بر عدم تقارن المان هاست تا حس پویایی و طبیعی بودن به فضا ببخشد.
سبک کلاسیک
تقارن و نظم از ویژگی های اصلی روف گاردن کلاسیک است که با استفاده از خطوط و شکل های هندسی منظم و چیدمان متقارن گیاهان، نظم و زیبایی به فضا ببخشد. پوشش گیاهی مناسب این مدل روف گاردن، گیاهان هرس شده ی منظم مانند بوته های همیشه سبز، درختچه ها و گل هایی مانند رز و … است تا به فضا ظاهری کلاسیک ببخشند. همچنین، از دیگر تجهیزات روف گاردن کلاسیک، فواره ها، مجسمه ها و آبنما ها هستند تا فضا را به طور کامل تعریف کنند.
سبک مدیترانه ای
سبک مدیترانه ای با استفاده از رنگ های گرم مانند نارنجی، زرد و قرمز، گیاهان معطر و عناصر طبیعی، فضایی گرم، صمیمی و پر از انرژی ایجاد میکند. المان های اصلی این سبک، چوب، سفال، سرامیک، آلاچیق های چوبی همراه با گیاهان معطر (رزماری، لاوان و … ) است تا حس نشاط و شادی را به فضا ببخشد.
در نهایت، برای انتخاب سبک روف گاردن خود بهتر است با متخصصان در این زمینه مشورت کنید تا بهترین انتخاب را با توجه به بام خود داشته باشید. برای داشتن بام سبزی پایدار، سبک موردنظر روف گاردن باید با سبک و ساختار کلی ساختمان هم خوانی داشته باشد، مراحل اجرایی آن طبق ضوابط و قوانین اجرا شود و نگهداری و مراقبت روف گاردن پس از اتمام کار به طور منظم انجام شود.
اصول طراحی روف گاردن
ارزیابی ساختمان
ظرفیت باربری سقف:
یکی از اصول طراحی روف گاردن مدرن ، تعیین توانایی سقف در تحمل وزن اضافی است. یک مهندس سازه میتواند با بازدید از پروژه و بررسی نقشه های ساختمان، ظرفیت باربری سقف را تعیین کند و بعد از تعیین شدن ظرفیت، طراحی روف گاردن مطابق با آن انجام شود.
سیستم زهکشی:
طراحی یک سیستم زهکشی مناسب برای جلوگیری از تجمع آب بر روی سقف و آسیب به سازه یکی از مراحل حیاتی در روند طراحی و اجرای روف گاردن است.
طراحی روف گاردن
طرح:
با توجه به سبک و کاربری موردنظر کارفرما، طراحی و زون بندی روف گاردن مطابق با آن انجام می شود که در پلان آن، موقعیت دقیق تجهیزات و ابعاد آنها تعیین و مشخص می شود.
تعیین کاربری:
روف گاردن چه کاربردی خواهد داشت؟ فضایی برای استراحت و تفریح خانوادگی، باغچهای سرسبز برای پرورش گل و گیاه، یا مکانی برای آفتاب گرفتن و ورزش. تعیین کاربری و هدف از اجرای روف گاردن، در طراحی و انتخاب المانها کمک میکند.
تقسیم بندی فضا:
یکی از مراحل طراحی روف گاردن، تقسیم بندی فضاست به این معنا که قسمت های مختلف روف گاردن مثل فضاهای کاشت، نشیمن و … مشخص می شود و زون بندی فضایی صورت می گیرد.
انتخاب مصالح:
مصالح و متریال روف گاردن، مطابق با سبک روف گاردن و بودجه مورد نظر بهتر است انتخاب شود تا هارمونی با سبک کلی معماری فضا داشته باشد. بنابراین، هماهنگی متریال و سبک کلی روف گاردن از نکات مهم طراحی باغ بام هاست.
طراحی کاشت (انتخاب گیاهان):
یکی از مراحل مهم هنگام طراحی روف گاردن ها، انتخاب گیاهان با توجه به فضای طراحی شده، شرایط آب و هوایی، تحمل سازه و … است که تکمیل کنندهی روند طراحی است، از این جهت که گیاهان فضای پشت بام را به باغ بام ها تبدیل می کنند.
نورپردازی:
طراحی نورپردازی برای روف گاردن ها مرحله ی آخر پروسه ی طراحی است که می تواند عملکرد روف گاردن را دو چندان کند و جلوه بیشتری به فضا ببخشد.
اجرای روف گاردن
لایه بندی:
لایه بندی روف گاردن قبل از اجرا برای محافظت از ساختمان و جلوگیری از آسیب به سازه، به ترتیب لایه ها (ضد ریشه، ژئوتکستایل، ژئودرین و فیلتر خاک) باید انجام شود. برای آشنایی بیشتر، می توانید به متن لایه بندی روف گاردن رجوع کنید.
آبیاری و زهکشی:
اجرای سیستم آبیاری مناسب تضمین دوام و پایداری گیاهان و روف گاردن است که انتخاب نوع سیستم به عواملی مثل بودجه، شرایط محیط و … بستگی دارد.
کارآمد ترین سیستم آبیاری برای روف گاردن ها، سیستم آبیاری قطره ای است که گزینه مناسبی برای روف گاردن هاست.
کاشت گیاهان:
در نهایت، کاشت گیاهان مطابق با طرح موردنظر اجرا می شود که مرحلهی آخر در روند اجرای روف گاردن هاست.
فعالیت های روف گاردن مدرن
فضای استراحت و آرامش:
روف گاردن های مدرن با توجه به سبک طراحی و المان هایش، می تواند فضایی برای استراحت و آرامش شما باشد، فضای باز و آرام مناسب مدیتیشن و سایر فعالیت ها.
فضای اجتماعی:
روف گاردن های مدرن می تواند به عنوان فضای کار اجتماعی، برگزاری جلسات، دورهمی ها و مهمانی ها باشد، همچنین این سبک از روف گاردن ها، مناسب برای رستوران و کافه هاست.
فضای سبز:
روف گاردن های مدرن، به عنوان فضایی سبز فضای ناکارآمد پشت بام ها را به فضاهای کاربردی و سبز تبدیل می کند.
فضای ورزشی:
روف گاردن های مدرن، فضاهایی چند منظوره خلق می کنند که مناسب برای پیاده روی، ورزش و دویدن است که در دنیای شلوغ امروزی، یک مزیت بزرگ برای کلان شهر ها محسوب می شوند.
برای درک و آشنایی بیشتر با طراحی و اجرای روف گاردن های مدرن، می توانید از طریق شماره های موجود در سایت با ما در تماس باشید.