طرح گرین وال (دیوار سبز)
دیوار سبز به عنوان یک راهکار برای داشتن فضای سبز عمودی در محیط های داخلی و خارجی، انواع مختلفی دارد که برای هر نوعی از آن، می توان طرح های متنوع و متفاوتی نیز طراحی کرد. روند طراحی دیوار سبز باید به طور کامل طی شود تا به طرح اصلی گرین وال مورد نظر برسیم، این طراحی شامل نکاتی است که برای داشتن دیوار سبزی پایدارتر و نگهداری راحت تر بهتر است در نظر گرفته شوند. از آنجایی که گیاهان المان های اصلی تکمیل کننده طرح گرین وال هستند، با توجه به شرایط فضایی، به تنوع گونههای گیاهان می توان طیف گسترده ای برای طرح های گرین وال در نظر گرفت. در ادامه به انواع گرین وال ها می پردازیم تا با طرح های هر یک به طور جداگانه آشنا شویم.
انواع طرح های دیوار سبز طبیعی براساس نوع کاشت
دیوار سبز مدولار:
این نوع گرین وال از پنل های پیش ساخته شده ای تشکیل می شود که داخل آنها گلدان هایی با ابعاد مشخص برای کاشت گیاهان قرار می گیرند. تعداد هر پنل، تنوع و تعداد گیاهان را مشخص می کند که همین امر به تنوع طرح های دیوار سبز مدولار تاکید می کند. انواع طرح های هندسی و یا خطوط طبیعی و منحنی مطابق با نیاز و سلیقه شما برای این نوع دیوار سبز امکان پذیر است.
دیوار سبز هیدروپونیک:
در این روش، بستر کشت گیاهان با استفاده از آب و مواد مغذی فراهم می شود. (پرورش گیاهان بدون خاک) در این روش گیاهان در یک محلول غذایی مبتنی بر آب رشد می کنند. در دیوار سبز هیدروپونیک نیز، طرح ها بسته به ابعاد دیوار سبز و تعداد محفظه های کاشت می توانند متنوع باشند. بنابراین، طرح های گرین وال با توجه به سلیقه شما، شرایط محیطی (داخلی و خارجی)، بودجه و … قابل اجرا برای این نوع دیوار سبز هستند.
دیوار سبز نمدی:
دیوار سبز نمدی نوعی دیوار سبز زنده است که در آن از پنلهای نمدی برای کاشت و نگهداری گیاهان استفاده می شود. این نمدها از الیاف مصنوعی یا طبیعی مانند پلی اتیلن یا پشم ساخته میشوند که کاشت گیاهان در آنها صورت می گیرد. در این نوع دیوار سبز نیز همانند دیوار سبز مدولار، انواع طرح های هندسی و یا خطوط طبیعی و منحنی مطابق با نیاز و سلیقه شما امکان پذیر است.
دیوار سبز کابلی:
دیوار سبز کابلی نوعی دیوار سبز طبیعی است که از کابل(سیم بکسل) روکش دار با ضریب حرارتی بالا تشکیل می شود. این کابل ها به صورت عمودی و یا شبکهای و مورب در امتداد دیوار نصب می شوند که در واقع این کابلها، زیرسازی برای گیاهان رونده هستند. بنابراین، طرح گرین وال کابلی به نسبت بقیه دیوار سبزها محدود تر است و با توجه به تنوع گیاهان رونده، قابلیت متنوع بودن دارند.
انواع طرح های دیوار سبز مصنوعی
دیوار سبز مصنوعی به طور کلی به سه نوع اصلی تایلی، آکاردئونی و فنس چمنی تقسیم می شوند که طرح های آن بسته به نوع آن گرین وال مصنوعی متفاوت است. به طور معمول به دلیل محدود بودن گیاهان مصنوعی، طرح های گرین وال مصنوعی نیز محدود است و جلوه دیوار سبز های طبیعی را نخواهد داشت.
به طور کلی، طرح های گرین وال مصنوعی شامل طرح های هندسی، اشکالی با خطوط طبیعی و یا سفارشی مطابق با سلیقه شما می باشد.
دیوار سبز تایلی:
دیوار سبز تایلی، نوعی دیوار سبز مصنوعی است که توسط تایل هایی که با گیاهان مصنوعی متنوعی پوشیده شده است، یک دیوار سبز مصنوعی واحد را تشکیل می دهند.
دیوار سبز آکاردئونی:
دیوار سبز آکاردئونی، با طراحی خاص خود، قابلیت باز و بسته شدن مانند یک آکاردئون را دارد و به شما این اجازه را میدهد تا میزان نور و هوایی که به فضای شما میرسد را کنترل کنید.
فنس چمنی:
فنس چمنی ترکیبی زیبا و کاربردی از فنس های فلزی و چمن مصنوعی است که در واقع بر روی توری های فلزی، چمن مصنوعی با کیفیت نصب می شود.
ملاحظات طراحی دیوار سبز
هدف طراحی دیوار سبز:
بیایید با “هدف” شروع کنیم، در ابتدا باید هدف از طراحی گرین وال مشخص شود. برای مثال دیوار سبزی که می خواهید، صرفا برای زیبایی است یا اهداف دیگری مثل حفظ حریم خصوصی، تصفیه هوا یا ترکیبی از همه اینها مدنظرتان است. روشن کردن این عوامل به عنوان هدف طراحی دیوار سبز شما را سریعتر و راحت تر به آلترناتیوهای مناسب هدایت می کند.
موقعیت مکانی دیوار سبز:
نور، آب و هوا و ابعاد دیوار سه فاکتور مهم برای تعیین مکان دیوار سبز هستند که باید هنگام طراحی گرین وال و انتخاب گیاهان آن در نظر گرفته شوند. پیشنهاد می شود مکانی با نور کافی طبیعی و دسترسی مناسب به منبع آب و یا سیستم آبیاری در نظر بگیرید تا دیوار سبز پایدار تری داشته باشید.
انتخاب گیاهان:
هنگام طراحی دیوار سبز داخلی و یا خارجی به نوع گیاهانی که می توانید استفاده کنید، توجه کنید. گیاهان باید بر اساس شرایط موقعیت مکانی دیوار سبز (میزان نور خورشید، آب و هوا و سطح نگهداری) که میشود فراهم کرد، انتخاب شوند. همچنین برای افزایش جلوه بصری سعی کنید ترکیبی از تکسچرهای متنوع، شاخ و برگ و رنگ های متنوع که شما را به سوی یک هارمونی دلنشین سوق می دهد، استفاده کنید.
آبیاری دیوار سبز:
بهتر است در طراحی دیوار سبز، یک سیستم آبیاری کارآمد مانند آبیاری قطره ای یا یک سیستم آبیاری در گردش در نظر بگیرید. همچنین، مطمئن شوید که زهکشی مناسبی برای جلوگیری از رطوبت بیش از حد و آسیب احتمالی در نظر گرفته اید.
سازه دیوار سبز:
با توجه به نوع دیوار سبز مدنظرتان، سازه آن متفاوت خواهد بود، به طور مثال در دیوار سبز کابلی، سازه آن کابل های روکش دار هستند و یا در دیوار سبز مدولار، زیرساخت شامل شاسی کشی فلزی و چوب های زیر سری است. بنابراین، هنگام طراحی گرین وال، سازه آن با توجه به ابعاد و نوع دیوار سبز باید در نظر گرفته شود. (سازه دیوار سبز باید بتواند وزن گیاهان و خاک آنها را هم هنگام کاشت و هم رشد تحمل کند. اگر نیاز به راهنمایی داشتین با یک متخصص اجرا و یا مهندس سازه مشورت کنید.)
در نهایت، برای انواع دیوار سبز های طبیعی، طرح های متنوع و گوناگونی می توان در نظر گرفت که در مرحله اول، به شرایط فضایی، ابعاد دیوار سبز، سلیقه شخصی و بودجه شما بسیار بستگی دارد.
شما می توانید برای آشنایی بیشتر با طرح های گرین وال های طبیعی، از طریق شماره های موجود در وب سایت، با ما در تماس باشید.
نمونه طرح گرین وال های طبیعی منظر سبز