فلاورباکس در پلان
در روند طراحی فلاورباکس برای روف گاردن، محوطه و … نیاز به یک پلان (نقشه دوبعدی) از فضای مورد نظر است که نمائی از دید بالا نشان می دهد و اطلاعات دقیقی مثل ابعاد فضا، محل دقیق دیوارها، چیدمان و سایر جزئیات را در اختیار ما قرار می دهد. ما از پلان برای ایجاد طرح های اولیه فلاورباکس در فضا استفاده میکنیم که جزئیاتی مثل چیدمان و ابعاد آنها را مشخص میکند، بنابراین پلان در روند طراحی و ساخت یک فلاورباکس، برنامه ریزی دقیق و برآورد هزینهها کمک بسیاری می کند.
جزئیات فلاورباکس در پلان
طراحی فلاورباکس در پلان، به معنای تعیین دقیق محل، ابعاد و نوع فلاورباکسهاست که این جزئیات برای ساخت و اجرای صحیح آنها بسیار حیاتی است که در ادامه به اهمیت آنها می پردازیم:
محل دقیق فلاورباکسها:
با استفاده از ابعاد و اندازههای دقیق، محل قرارگیری هر فلاورباکس را روی پلان مشخص کنید.
ابعاد فلاورباکسها:
طول، عرض و ارتفاع هر فلاورباکس را به صورت دقیق روی پلان مشخص کنید.
نوع فلاورباکس ها:
جنس فلاورباکس (بتنی، چوبی، فلزی و …)، طرح فلاورباکس (مستطیل، مربع، گرد، چند ضلعی) و سایر مشخصات ظاهری را در پلان تعیین کنید.
نوع گیاهان:
گیاهان موردنظر انتخابی که قرار است در هر فلاورباکس کاشته شود را در پلان تعیین و مشخص کنید.
اهمیت پلان فلاورباکس
دقت در اجرا:
با داشتن پلان دقیق از فلاورباکسها، از بروز هرگونه اشتباه هنگام اجرا در ابعاد و محل قرارگیری فلاورباکسها جلوگیری میشود.
هماهنگی با طرح کلی:
فلاورباکسها باید با طرح کلی و فضای سبز اطراف آن هماهنگ باشند، بنابراین هنگام طراحی فلاورباکسها در پلان، میتوان مطابق با فضای کلی و دیگر تجهیزات روند طراحی پیش برود.
برآورد هزینهها:
با داشتن پلان، میتوان هزینههای مربوط به خرید مصالح، لایه بندی، ساخت و اجرا را محاسبه کرد و هزینه ها را برآورد کرد.
محدودیتهای ساختاری فلاورباکس در پلان
جانمایی صحیح فلاورباکسها در پلان ساختمان، نقش مهمی در کارکرد، زیبایی و فضای سبز ایجاد شده دارد. با این حال، محدودیتهایی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند تا از ایجاد مشکلاتی در آینده جلوگیری شود.
بارگذاری ساختمان:
هنگام طراحی فلاورباکس ها، باید ظرفیت باربری سازه در نظر گرفته شود، به این علت که فلاورباکسها به همراه خاک و گیاهان، بار اضافی بر سازه ساختمان وارد میکنند به خصوص در طبقات بالاتر و بالکنها، بنابراین برای جلوگیری از ترک خوردگی یا فرو ریختن حتما ظرفیت باربری باید درنظر گرفته شود.
زهکشی:
برای جانمایی فلاورباکسها، باید مطمئن شوید که محل نصب آنها شیب مناسب برای زهکشی داشته باشد، بنابراین فلاورباکسها نیاز به سیستم زهکشی مناسبی دارند تا از تجمع آب و آسیب به سازه جلوگیری شود.
محدودیتهای محیطی فلاورباکس در پلان
نور خورشید:
نیاز گیاهان فلاورباکس به نور طبیعی هنگام جانمایی باید درنظر گرفته شود. بنابراین، فلاورباکس باید در مناسب ترین مکان با توجه به گیاهان انتخاب شده قرار گیرد تا نور موردنیاز را دریافت کند.
آبیاری:
برای سیستم آبیاری فلاورباکسها دسترسی آسان به منبع آب برای آبیاری گیاهان یکی از نکات مهم و کلیدی است، بنابراین هنگام طراحی این موضوع حتما باید درنظر گرفته شود تا برای نصب سیستم آبیاری با مشکل مواجه نشویم.
محدودیتهای طراحی فلاورباکس در پلان
جانمایی صحیح:
فلاورباکسها نباید در مکانی قرار بگیرند که مانع دید و رفت وآمد افراد شوند. به عبارت دیگر، جانمایی صحیح و درست کمک میکند تا فلاورباکسها به عنوان مانع در فضا قرار نگیرند و دید فضایی را مسدود نکنند.
تقسیم بندی فضایی:
با استفاده از فلاورباکسها میتوان در یک محیط به صورت کاربردی تقسیم بندی فضایی کرد و یا بین قسمت های مختلف مرزبندی کرد.
نکات مهم در طراحی فلاورباکس در پلان
بازدید از فضا:
قبل از طراحی و جانمایی فلاورباکسها، شرایط محیطی فضا را به دقت بررسی کنید تا تا طبق شرایط موجود (نور، دما و …) فلاورباکس ها را در بهترین مکان طراحی و جانمایی کنید.
مشاوره:
طراحی و جانمایی درست فلاورباکسها در پلان، بهتر است توسط یک متخصص در این زمینه انجام شود تا طبق اصول، خواست و نیاز کارفرما به بهترین نحو پیش برود.