فلاورباکس نما
فلاورباکس های نما در واقع نوعی محفظه برای کاشت گیاهان هستند که در نمای ساختمان و معمولا در قسمت هایی مانند تراس، بالکن، پنجره ها و یا حتی روی دیوارها نصب می شوند. این فلاورباکسها می توانند از جنس های مختلفی مانند چوب، فلز، پلاستیک، سفال و یا مواد کامپوزیتی و در اندازه ها و طرح های متنوعی ساخته شوند.
شما می توانید با استفاده از گیاهان و فلاورباکسهای نما، سبزینگی، رنگ و جذابیت بصری به نمای ساختمانها اضافه کنید که تاثیر قابل توجهی هم در فضای بیرونی و هم داخلی ساختمان ها ایجاد می کند.
انواع فلاورباکسهای نما
انواع فلاورباکس از نظر جنس
فلاورباکسهای نما طیف گسترده ای دارند که متناسب با مکان قرارگیری و جزئیات نما در ابعاد و اشکال مختلفی قابل طراحی و اجرا هستند. آنها می توانند از مواد مختلفی ساخته شوند که هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند:
فلاور باکس فلزی
فلاورباکس های فلزی از موادی مانند فولاد گالوانیزه، آلومینیوم و ورق آهن ساخته می شوند که به دلیل تنوع طرح، دوام بالا و قابلیت تطابق با هر نوع سبکی، یکی از محبوب ترین انواع فلاورباکس ها هستند.
فلاور باکس چوبی
فلاورباکس های چوبی ظاهری گرم و طبیعی دارند و از انواع مختلف چوب طبیعی، ترمووود و چوب روسی ساخته می شوند. چوب به دلیل ظاهر طبیعی و جذاب، محبوبیت بالایی دارد و با رنگ گرم و بافت طبیعی خود، حس طبیعت را به محیط منتقل میکند و فضای دلنشینی به وجود میآورد.
فلاورباکس های ماسونری
فلاورباکس ماسونری نوعی باکس است که با استفاده از مصالح ساختمانی مانند آجر، سنگ یا بتن ساخته میشوند و به دلیل ظاهری کلاسیک و سنتی، دوام و مقاومت طولانی مدت، از محبوبیت خاصی برخوردار هستند.
فلاورباکس های پلاستیکی
باکس های پلاستیکی بسیار سبک وزن و مقرون به صرفه هستند، به همین علت انتخاب مناسبی برای نرده ها، کنار پنجره ها و بودجه های محدود هستند.
انواع فلاورباکس از نظر محل قرارگیری
فلاورباکس های نما از نظر محل قرارگیری و نوع نصب و اجرا متفاوت هستند و انواعی دارند که در ادامه توضیح خواهیم داد:
آویزی:
فلاورباکسهای آویزی از سقف یا دیوار آویزان میشوند و حالت معلقی دارند که بیشتر مناسب بالکن هایی با فضای محدود هستند.
نردهای:
فلاورباکسهای نردهای روی نردهها نصب میشوند و برای نردههای بالکن، تراس و پنجرهها مناسب هستند.
زمینی:
این نوع فلاورباکسها به طور معمول در کناره های تراس و بالکن طوری قرار میگیرند که از نمای ساختمان ها نیز معلوم شوند.
انواع فلاورباکس از نظر سبک طراحی
فلاورباکس های نما با توجه به سبک ساختمان ها، در انواع سبک ها (مدرن، کلاسیک و …) قابل طراحی هستند تا با نما هماهنگ و یکدست شوند.
ملاحظات طراحی فلاورباکس های نما
برای طراحی فلاورباکسهای نما، نکاتی باید رعایت شود که هم ملاحظات فنی و ایمنی در نظر گرفته شود و هم فلاورباکس ها با نمای ساختمان همخوانی کاملی داشته باشند و فضایی را برای رشد و پرورش گیاهان فراهم کنند.
ما در منظر سبز نیازها و سلیقه شما را با مسائل مربوط به ساختار و دسترسی، انتخاب گیاهانی که با آب و هوای محلی مطابقت دارند، در نظر گرفتن عادات رشد، پارامترهای خورشید، نور و باد و البته زهکشی و آبیاری هماهنگ می کنیم. هنگام طراحی فلاور باکس برای نمای ساختمان ها در نظر گرفتن چندین فاکتور ضروری است:
سبک و سایز فلاورباکس:
از آنجایی که سبک ساختمانها میتواند متفاوت باشد از مدرن گرفته تا مینیمال، کلاسیک، سنتی و روستیک، باید سبک مناسب و کاملا هماهنگ با نما را برای فلاورباکسهای خود انتخاب کنید. در انتخاب سایز فلاورباکسهای خود نیز دقت کنید که به بیشترین هماهنگی برسید.
متریال و رنگ فلاورباکس:
مصالح و رنگهای فلاورباکس ها باید باتوجه به نمای بیرونی انتخاب شوند تا از نظر بصری نمایی منسجم، یکدست و سبز داشته باشیم.
گیاهان:
نیازهای گیاهان، عمق مناسب کاشت، تعمییر و نگهداری یکی از نکات مهم هنگام طراحی فلاورباکس هاست، به طور مثال در دسترس بودن فلاورباکسها برای مراقبت و نگهداری از گیاهان بسیار مهم است، از این نظر که آنها نباید از نظر بصری یا نقاط دسترسی مانع ایجاد کنند، مگر اینکه به منظور ایجاد حریم خصوصی کاشته شوند. اینکه در فلاورباکس نما از یک نوع گیاه یا گیاهان متنوع استفاده کنید بستگی به نما و سلیقه شخصی شما دارد، هرچند که شرایط آب و هوایی و سایز فلاورباکس بر آن تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. شما میتوانید با یک نوع تنالیته و یا با گروههایی با تکسچرها، رنگ های متنوع و هماهنگ برای حس جریان و نظم کاشت استفاده کنید.
نورپردازی:
شما می توانید با طراحی نورپردازی مناسب برای فلاورباکسها، جلوه نما و فلاورباکس ها را دو چندان کنید.
ملاحظات اجرایی
یکپارچگی سازه:
ظرفیت باربری نما را ارزیابی کنید تا مطمئن شوید که نمای ساختمان وزن فلاورباکسها، خاک و گیاهان را بدون آسیب به سازه ساختمان و به شکلی ایمن تحمل کند.
متریال مناسب:
از فلاور باکسهای ساخته شده با متریالهای مقاوم در برابر آب و هوا و عناصر بیرونی استفاده کنید مانند فلز، فایبرگلاس یا ترمووود.
زهکشی و آبیاری:
از زهکشی مناسب برای جلوگیری از آسیب آب به نما و ساختار ساختمان مطمئن شوید. سیستمهای آبیاری خودکار مناسبترین راه حل برای آبیاری فلاورباکسهای نما هستند و نگهداری را برایتان آسان تر میکنند.
ایمنی:
از ایمن بودن و مقاومت تکیه گاههای نما مطمئن شوید تا از جابجایی یا افتادن فلاورباکسها جلوگیری کنید.