گرین وال طبیعی
دیوار سبز های طبیعی (گرین وال)، دیوارهای زنده ای هستند که توسط گیاهان، به فضاهای سبز عمودی تبدیل شده اند. دیوار سبز طبیعی روشی جذاب برای ایجاد فضاهای سبز عمودی در فضاهای شهری یا داخلی است که می تواند به شکل عنصری مستقل و یا به شکلی ادغام شده در معماری فضا عمل کند. این عنصر طبیعی نه تنها جذابیت بصری را به محیط اضافه می کند بلکه مزایایی مانند تصفیه هوا، تنظیم دما و عایق صدا را ارائه می دهد. دیوار سبز طبیعی سیستم های متفاوتی دارد و هیچ فرمول اثبات شده ای برای انتخاب گیاهان آن وجود ندارد، حتی موفق ترین دیوارها از زمان نصب اولیه با تغییر پالت گیاهان مواجه می شوند تا در نهایت به نتیجه مطلوب برسند.
دیوار سبز طبیعی در شکل پیچیده تر خود، ممکن است دارای عنصر آب از جمله آبنمای ترکیبی یا حوضچه هایی که مواد مغذی ضروری را فراهم می کنند، باشد. این دیوارها ممکن است به عنوان نوعی تهویه در استراتژی خنک کننده یک فضا عمل کنند و یا حتی ممکن است به عنوان بخشی از یک سیستم تصفیه آب طراحی شوند.
انواع دیوار سبز های طبیعی
دیوار سبز مدولار:
این نوع گرین وال از پنل های پیش ساخته شده ای تشکیل می شود که داخل آنها گلدان هایی با ابعاد مشخص برای کاشت گیاهان قرار می گیرند. گلدانهای استفاده شده در دیوار سبز مدولار، انواع مختلفی دارند که جنس آنها میتواند پلاستیکی، یونولیتی، کائوچویی و فلزی باشد که گلدانهای پلاستیکی، رایج ترین نوع در میان آنها هستند.
مزایای دیوار سبز مدولار
- انعطاف پذیری بالا در طراحی و متنوع بودن پالت گیاهی آن
- نصب آسان پنل های مدولار به یکدیگر و جابجایی آنها
- دوام و پایداری بالا در طولانی مدت
دیوار سبز نمدی:
در این سیستم گیاهان در یک لایه نمدی قرار میگیرند. این نمدها از الیاف مصنوعی یا طبیعی مانند پلی اتیلن یا پشم ساخته میشوند که کاشت گیاهان در آنها صورت می گیرد. الیاف ها رطوبت را از بین می برند و به لطف میکروبیولوژی موجود در خاک، ریشه ها در نمد رشد می کنند. گرین وال های نمدی از نظر نوع نمد، سیستم آبیاری، تغذیه و … متنوع هستند.
مزایای دیوار سبز نمدی
- نصب و نگهداری آسان
- تنوع در طرح و گونه های گیاهان
دیوار سبز هیدروپونیک:
در این روش، بستر کشت گیاهان را با استفاده از آب و مواد مغذی فراهم می کنند. (پرورش گیاهان بدون خاک) در این روش گیاهان در یک محلول غذایی مبتنی بر آب رشد می کنند.
مواد مغذی مورد نیاز گیاهان از طریق آب به ریشه ها منتقل میشود. این روش نیاز به مراقبت بیشتری دارد اما امکان رشد سریعتر گیاهان را فراهم میکند. این نوع دیوار سبز، شامل سه نوع اصلی مبتنی بر بستر، آب و بدون بستر می باشد که هر کدام ویژگی های خود را دارند.
مزایای دیوار سبز هیدروپونیک
- عدم نیاز به خاک
- مصرف بهینه آب
- رشد سریع گیاهان
- نظارت راحت بر محیط رشد
دیوار سبز کابلی:
دیوار سبز کابلی نوعی دیوار سبز طبیعی است که از کابل(سیم بکسل) روکش دار با ضریب حرارتی بالا تشکیل می شود. در واقع این کابلها، زیرسازی برای گیاهان رونده هستند که به صورت عمودی و یا شبکهای و مورب در امتداد دیوار نصب می شوند.
مزایای دیوار سبز کابلی
- کم هزینه بودن به نسبت بقیه دیوار سبز ها
- نصب و اجرای آسان تر
دیوار سبز خزه ای:
دیوار سبز خزه ای یک سیستم دیوار سبز طبیعی با نگهداری کم است که با استفاده از خزه های متنوع به فضای شما ابعاد می بخشد. این خزهها، پس از فرآوری و تثبیت، قابلیت رشد خود را از دست میدهند و به صورت زنده و طبیعی بر روی سطح مورد نظر نصب میشوند.
مزایای دیوار سبز خزه ای
- بدون نیاز به نور
- نگهداری آسان
- بدون نیاز به آبیاری منظم
ملاحظات طراحی دیوار سبز طبیعی
هدف طراحی دیوار سبز:
بیایید با “هدف” شروع کنیم، در ابتدا باید هدف از طراحی گرین وال مشخص شود. برای مثال دیوار سبزی که می خواهید، صرفا برای زیبایی است یا اهداف دیگری مثل حفظ حریم خصوصی، تصفیه هوا یا ترکیبی از همه اینها مدنظرتان است. روشن کردن این عوامل به عنوان هدف طراحی دیوار سبز شما را سریعتر و راحت تر به آلترناتیوهای مناسب هدایت می کند.
موقعیت مکانی دیوار سبز:
نور، آب و هوا و ابعاد دیوار سه فاکتور مهم برای تعیین مکان دیوار سبز هستند که باید هنگام طراحی گرین وال و انتخاب گیاهان آن در نظر گرفته شوند. پیشنهاد می شود مکانی با نور کافی طبیعی و دسترسی مناسب به منبع آب و یا سیستم آبیاری در نظر بگیرید تا دیوار سبز پایدار تری داشته باشید.
انتخاب گیاهان:
هنگام طراحی دیوار سبز داخلی و یا خارجی به نوع گیاهانی که می توانید استفاده کنید، توجه کنید. گیاهان باید بر اساس شرایط موقعیت مکانی دیوار سبز (میزان نور خورشید، آب و هوا و سطح نگهداری) که میشود فراهم کرد، انتخاب شوند. همچنین برای افزایش جلوه بصری سعی کنید ترکیبی از تکسچرهای متنوع، شاخ و برگ و رنگ های متنوع که شما را به سوی یک هارمونی دلنشین سوق می دهد، استفاده کنید.
آبیاری دیوار سبز:
بهتر است در طراحی دیوار سبز، یک سیستم آبیاری کارآمد مانند آبیاری قطره ای یا یک سیستم آبیاری در گردش در نظر بگیرید. همچنین، مطمئن شوید که زهکشی مناسبی برای جلوگیری از رطوبت بیش از حد و آسیب احتمالی در نظر گرفته اید.
سازه دیوار سبز:
با توجه به نوع دیوار سبز مدنظرتان، سازه آن متفاوت خواهد بود، به طور مثال در دیوار سبز کابلی، سازه آن کابل های روکش دار هستند و یا در دیوار سبز مدولار، زیرساخت شامل شاسی کشی فلزی و چوب های زیر سری است. بنابراین، هنگام طراحی گرین وال، سازه آن با توجه به ابعاد و نوع دیوار سبز باید در نظر گرفته شود. (سازه دیوار سبز باید بتواند وزن گیاهان و خاک آنها را هم هنگام کاشت و هم رشد تحمل کند. اگر نیاز به راهنمایی داشتین با یک متخصص اجرا و یا مهندس سازه مشورت کنید.)
در نهایت، برای انواع دیوار سبز های طبیعی، طرح های متنوع و گوناگونی می توان در نظر گرفت که در مرحله اول، به شرایط فضایی، ابعاد دیوار سبز، سلیقه شخصی و بودجه شما بسیار بستگی دارد.
اجرای گرین وال طبیعی
مرحله اول: تعیین محل مناسب و اندازهگیری ابعاد
محل مناسب:
اولین قدم، انتخاب مکانی مناسب برای دیوار سبزتان است. مکانی را انتخاب کنید که نور کافی، تهویه مناسب و دسترسی آسان برای آبیاری و نگهداری داشته باشد و دیوار انتخاب شده توان نگهداری وزن دیوار سبز را داشته باشد.
ابعاد:
طول و عرض قسمتی از فضایی را که برای دیوار سبزتان در نظر گرفتید، به دقت اندازهگیری کنید. این ابعاد برای تعیین مقدار مصالح و تجهیزات مورد نیازتان ضروری است.
مرحله دوم: انتخاب سیستم دیوار سبز
انواع مختلفی از سیستمهای دیوار سبز وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.
انتخاب سیستم مناسب به عوامل مختلفی مانند بودجه، سلیقه شخصی شما و نوع گیاهانی که میخواهید بکارید، بستگی دارد.
مرحله سوم: آمادهسازی دیوار
بررسی وضعیت دیوار:
قبل از نصب سیستم دیوار سبز، باید از استحکام و سلامت دیوار خود مطمئن شوید. هرگونه ترک یا شکاف در دیوار باید قبل از نصب ترمیم شود.
عایقبندی:
در صورت نیاز، باید دیوار را با استفاده از عایق رطوبتی مناسب عایق بندی کنید تا از نفوذ آب به داخل دیوار جلوگیری شود.
مرحله چهارم: نصب سیستم دیوار سبز
نصب و اجرای دیوار سبز در خانه برای هر سیستمی متفاوت است و همان طور که پیش تر گفتیم، هر کدام مراحل خاص خود را دارند.
مرحله پنجم: انتخاب و کاشت گیاهان
انتخاب گیاهان:
گیاهانی را انتخاب کنید که با شرایط نوری و آب و هوایی محل مورد نظرتان سازگار باشند.
کاشت گیاهان :
طبق طرح مورد نظر، گیاهان را در سیستم مخصوص آن بکارید. همچنین، در نظر گرفتن نیازهای آبی و تغذیهای هر گیاه از نکات مهم کاشت گیاهان است.
مرحله ششم: آبیاری و نگهداری
سیستم آبیاری دیوار سبز:
برای حفظ طراوت و شادابی گیاهان در دیوار سبز، نیاز به یک سیستم آبیاری دقیق و کارآمد است. صرف نظر از نوع سیستم دیوار سبز، اکثر آنها توسط یک تایمر یا کنترلر کار می کنند. تایمر به سیستم آبیاری می گوید که چه زمانی روشن/خاموش شود، چه مدت باید اجرا شود و در برخی موارد، کجا اجرا شود. برخی از دیوارهای سبز (به ویژه دیوارهای سبز بزرگتر) به مناطق آبیاری متعدد تقسیم می شوند. این امر اجازه می دهد تا قسمت های مختلف دیوار با سرعت های مختلف آبیاری شوند.
ملاحظات اجرایی
در ارزیابی و طراحی دیوارهای سبز توجه به شرایط فضایی مثل نور طبیعی، دما و رطوبت بسیار مهم است، طوری که گیاهان باید کاملا بر اساس این شرایط انتخاب شوند.
هنگام اجرای گرین وال، بخش های سازه ای دیوار (پنل ها، نگدارنده گیاه و …) باید بسیار دقیق به سازه مد نظر نصب شوند و از هم تراز بودن و فاصله مناسب آنها اطمینان حاصل شود.
گیاهان دیوار سبز طبیعی باید بین یک تا دو ماه اول به دقت تحت نظر باشند تا از عملکرد صحیح سیستم آبیاری و تغذیه مناسب گیاهان اطمینان حاصل شود.
قیمت گرین وال طبیعی
قیمت گرین وال طبیعی به موارد مختلفی مثل نوع سیستم دیوار سبز، ابعاد، گونه های گیاهی و … بستگی دارد و یک پاسخ قطعی برای قیمت دیوار سبز طبیعی وجود ندارد. بنابراین با بررسی دقیق عوامل گفته شده، میتوان برآورد بهتری از هزینه طراحی و اجرای گرین وال طبیعی بدست آورد که بهتر است با چندین شرکت متخصص در این زمینه تماس بگیرید و از آنها مشاوره و قیمت بگیرید.
عوامل موثر بر قیمت گرین وال طبیعی
ابعاد دیوار سبز:
مساحت دیوار سبز، پیچیدگی طراحی و تنوع طرح ها از عواملی هستند که بر قیمت دیوار سبز تاثیر می گذارند.
اجرای دیوار سبز:
متریال استفاده شده برای زیرساخت (نوع سیستم دیوار سبز)، پیچیدگی نصب و هزینه نیروی کار از عوامل مهم برای تعیین قیمت دیوار سبز هستند.
گیاهان:
تنوع و تعداد گونههای گیاهی انتخاب شده دیوار سبز بر قیمت تمام شده آن تأثیر میگذارد و هرچه گیاهان خاص و کمیاب تر، قیمت آنها بالاتر می باشد.
سیستم آبیاری:
نوع سیستم آبیاری دیوار سبز (قطرهای، مه پاش و یا سایر سیستمهای پیشرفته) و نصب آن، بر هزینه نهایی دیوار سبز تاثیر می گذارد.
نگهداری:
پس از اتمام پروژه دیوار سبز، نیاز به نگهداری و مراقبت از گیاهان برای دوام و پایداری آن است که توسط متخصصان در این زمینه باید انجام شود، بنابراین نگهداری از دیوار سبز، بخشی از هزینه های دیوار سبز را در بر میگیرد.
شما می توانید برای مشاوره درمورد انواع دیوار سبز های طبیعی از طریق شماره های موجود در سایت با ما در تماس باشید.
شرکت منظر سبز در زمینه دیوار سبز طبیعی
منظر سبز به عنوان شرکت متخصص و حرفه ای در زمینه طراحی و اجرای انواع دیوار سبز های طبیعی، از مرحله مشاوره، طراحی تا اجرا و نگهداری را به طور کامل و به بهترین نحو انجام می دهد.
طراحی و مشاوره:
در منظر سبز متخصصان پس از بازدید و برداشت فضایی، با توجه به شرایط (ابعاد، شرایط آب و هوایی و …) و نیاز شما، بهترین طراحی را با بالاترین عملکرد برای دیوار سبز شما ارائه میدهند. متخصصان و طراحان، با مشاوره دادن در زمینه دیوار سبز به شما کمک می کنند تا مناسب ترین نوع و طرح دیوار سبز را برای خود انتخاب کنید.
اجرای دیوار سبز:
تیم اجرایی با استفاده از تجهیزات و مواد اولیه با کیفیت، دیوار سبز منتخب شما را طبق مراحل به بهترین نحو و با دقت و ظرافت اجرا میکنند.
نگهداری: پس از اجرای کامل پروژه، تیم نگهداری منظر سبز، خدمات نگهداری و مراقبت از دیوار سبز شما را به مدت سه ماه بر عهده میگیرد و سلامت دیوار سبز و گیاهان را به طور کامل تضمین می کند.
نمونه دیوار سبز های طبیعی منظر سبز