انواع فلاور باکس
فلاورباکس (flower box) که معنی کلمه آن جعبه گل یا گلدان است، در واقع محفظه ای است که برای کاشت و نگهداری گیاهان، طراحی شده و به طور معمول در فضاهایی مانند روف گاردن، تراس، بالکن، محوطه و … استفاده میشود. فلاورباکس ها در طرح ها، ابعاد و جنس های مختلفی طراحی و ساخته می شوند و به عنوان یک راه کار جذاب برای افزایش سبزینگی در فضاهای داخلی و خارجی هستند. متنوع بودن فلاورباکس ها از نظر جنس، کاربرد، اندازه، شکل و رنگ باعث می شه تا انتخاب مناسبترین گزینه برای هر فضا (داخلی-خارجی) چالشبرانگیز باشه که ما در این مقاله قصد داریم به انواع مختلف فلاورباکسها از نظر جنس، کاربرد و مزایا و معایب هر یک به طور جداگانه بپردازیم. پس به بررسی انواع فلاور باکس میپردازیم .
انواع فلاور باکس بر اساس جنس و متریال
فلاورباکس ها از متریال های مختلفی مثل چوب، فلز، پلاستیک و … ساخته و اجرا می شوند که هر یک کاربرد، مزایا و معایب خاص خود را دارند و قابل طراحی و اجرا در ابعاد و اشکال مختلفی هستند.
فلاور باکس فلزی
فلاورباکس های فلزی از موادی مانند فولاد گالوانیزه، آلومینیوم و ورق آهن ساخته می شوند که به دلیل تنوع طرح، دوام بالا و قابلیت تطابق با هر نوع سبکی، یکی از محبوب ترین انواع فلاور باکس ها هستند. فلاورباکس های فلزی می توانند فضایی مدرن مطابق با سبک و طرح مورد نظرتان ایجاد کنند که امروزه در در اکثر فضاهای داخلی (شرکت ها، رستوران ها و …) و خارجی (روف گاردن ها، تراس، محوطه و …) کاربرد دارند و قابل مشاهده هستند.
برای طراحی و یا سفارش فلاورباکس های فلزی، باید در ابتدا ابعاد فضایی که قصد نصب آنها را دارید، مشخص کنید و همچنین، نوع گیاهان موردنظرتان در انتخاب عمق و اندازه فلاورباکس ها تاثیر گذار است. بنابراین، بهتر است با شرکت های متخصص در این زمینه حتما مشورت کنید.
مزایای فلاور باکس فلزی
فلاورباکس فلزی در برابر حرارت بالا، خوردگی، منبسط شدن و ترک خوردن در هنگام کاهش دما، فوق العاده مقاوم هستند و در سخت ترین شرایط آب و هوایی بدون نگرانی مقاومت می کنند.
با این حال، اگر به دنبال سبک ترین و قابل حمل ترین گزینه در اندازه های متفاوت هستید، باکس های فلزی بهترین گزینه برای شما هستند.
نگهداری و مراقبت از باکس های فلزی، به نسبت بقیه متریال ها راحت تر است، به گونه ای که هرگونه رد و لکه به راحتی پاک می شود و از بین می رود.
فلاور باکسهای فلزی را میتوان در طرحها و اندازههای مختلفی طراحی و اجرا کرد، از طرح های ساده و مستطیلی شکل گرفته تا طرحهای پیچیده و هنری، همه قابل اجرا هستند.
فلاور باکس چوبی
فلاورباکس های چوبی ظاهری گرم و طبیعی دارند و از انواع مختلف چوب طبیعی، ترمووود و چوب روسی ساخته شوند. چوب به دلیل ظاهر طبیعی و جذاب، محبوبیت بالایی دارد و با رنگ گرم و بافت طبیعی خود، حس طبیعت را به محیط منتقل میکند و فضای دلنشینی به وجود میآورد.
یکی از قانعکنندهترین دلایل برای انتخاب انواع فلاور باکس های چوبی، ترکیب طبیعی آنها با فضا و گیاهان است. برخلاف مواد مصنوعی، چوب به طور یکپارچه با محیط های بیرونی ترکیب می شود و پس زمینه ای هماهنگ برای گیاهان شما فراهم میکند. بنابراین، فلاورباکس های چوبی نه تنها زیبایی محیط شما را افزایش می دهند، بلکه فضایی ارگانیک و طبیعی نیز ایجاد می کنند.
مزایای فلاور باکس چوبی
جذابیت کاشت های چوبی غیرقابل انکار است، چوب به فضا گرما می بخشد و در نهایت جذابیت بصری باغ یا پاسیو شما را افزایش می دهد. برخلاف فلاورباکس های پلاستیکی، هر باکس چوبی زیبایی منحصر به فرد خود را دارد که آن را به یک ویژگی برجسته در هر محیطی تبدیل می کند.
کاشت های چوبی نه تنها از نظر زیبایی شناسی دلپذیر هستند، بلکه دوام بالایی دارند. کاشت های چوبی با نگهداری مناسب، مانند رنگ آمیزی و مراقبت از باکس ها، می توانند برای مدت زمان قابل توجهی، معمولا بین 10 تا 20 سال دوام بیاورند. برخلاف برخی از متریال ها که در طول زمان تخریب میشوند، چوب دارای انعطافپذیری بالایی است که در برابر عناصر مقاومت میکند و طول عمر گیاهانی را که در آن کاشت می شوند را تضمین میکند. علاوه بر این، باکس های چوبی در صورت آسیب دیدن به راحتی قابل تعمیر هستند و طول عمر و پایداری آنها زیاد است.
معایب فلاور باکس چوبی
باکس های چوبی می توانند به نسبت بقیه باکس های پلاستیکی یا … که تولید انبوه دارند، گران قیمت تر باشند، به خصوص اگر دست ساز باشند.
فلاور باکس های ماسونری
فلاورباکس ماسونری نوعی باکس است که با استفاده از مصالح ساختمانی مانند آجر، سنگ یا بتن ساخته میشوند و به دلیل ظاهری کلاسیک و سنتی، دوام و مقاومت طولانی مدت، از محبوبیت خاصی برخوردار هستند.
مزایای گلدان های ماسونری
فلاورباکسهای ماسونری به دلیل استحکام بالا و استفاده از مصالح سنگین، در برابر شرایط آب و هوایی مانند باران، برف، سرما و گرما بسیار مقاوم هستند و به همین علت گزینه کاربردی و مناسبی برای استفاده در فضاهای خارجی مانند روف گاردن هستند.
زیبایی طبیعی آجر، سنگ یا بتن می تواند ظاهر کلی روف گاردن شما را بهبود ببخشد و به حال و هوای یک فضای سبز طبیعی سوق دهد.
مصالح بنایی به خودی خود در کنار لایه بندی های مخصوص فلاورباکس ریشه های گیاهان را در برابر نوسانات دما محافظت میکند.
با نگهداری مناسب این فلاور باکسها می توانند تا چند دهه دوام بیاورند.
معایب گلدان های ماسونری
فلاورباکس های ماسونری سنگین هستند و قابلیت جابجایی ندارند و ایجاد هرگونه تغییرات یا جابجایی در آنها مستلزم تخریب بخشی یا کل آنها می باشد.
مصالح ساختمانی در حالی که بادوام هستند، ممکن است متریالهای بنایی استفاده شده در آنها نیاز به تعمییرات گاه به گاه داشته باشند. مثل ترمیم آجرها، پاکسازی آنها و رفع ترک های بتن و سنگ.
فلاور باکس های پلاستیکی
باکس های پلاستیکی بسیار سبک وزن و مقرون به صرفه هستند، به همین علت انتخاب مناسبی برای نرده ها، کنار پنجره ها و بودجه های محدود هستند.
مزایای گلدان های پلاستیکی
باکس های پلاستیکی گزینهای آسان و راحت برای کاشتهای داخلی و خارجی هستند، به این معنا که شما به راحتی می توانید گیاهان گلدان های خود را مطابق با تغییرات فصلی تغییر دهید. برخلاف دیگر باکس های سرامیکی یا سنگی که سنکین هستند، گلدانهای پلاستیکی امکان جابجایی و نصب آسان را فراهم میکنند و تجربه باغبانی و کاشت را برای شما ممکن می کنند. به همین علت، گزینه بسیار مناسبی برای نرده ها و لبه های پنجره ها هستند.
گلدان های پلاستیکی در مقایسه با دیگر باکس ها (سفالی و …) معمولاً در برابر شکستگی مقاوم تر هستند و میتوانند در برابر تغییرات آب و هوایی – چه در زمستان و چه در تابستان- بدون خرد شدن یا ترک خوردن مقاومت کنند.
فلاور باکس های فایبرگلاس
باکس های فایبر گلاس از مادهای سبک، مقاوم و بادوام ساخته می شوند که ترکیبی از رزین و الیاف شیشه است. این ماده به دلیل ویژگیهای منحصر به فردی مثل وزن کم، مقاومت بالا در برابر رطوبت و ضربه و قابلیت شکلدهی به طرحهای مختلف محبوب هستند و برای ساخت فلاورباکس کاربرد دارد.
مزایای باکس های فایبرگلاس
یکی از بزرگ ترین مزایای فلاور باکس های فایبرگلاس این است که سبک وزن هستند، بنابراین می توان آنها را به راحتی جابجا کرد. این یکی از دلایل اصلی است که بسیاری از فضاها به سمت این گزینه گرایش پیدا می کنند.
یکی دیگر از مزایای باکس فایبرگلاس استحکام بالا در برابر تغییرات آب و هوایی است، به طور مثال گلدانهای پلاستیکی خشک میشوند و ترک میخورند و یا باکس های چوبی خرد میشوند، بنابراین به اندازه فایبرگلاس که ضد زنگ، نشکن و مقاوم در برابر سرما است، بادوام نیستند.
باکس های فایبرگلاس گزینه مناسبی برای لابی، پاسیو یا تراس هستند که در رنگ های متنوعی قابل سفارش هستند و می توانند فضایی مدرن برای شما خلق کنند.
معایب باکس های فایبرگلاس
به طور کلی، فلاورباکسهای فایبرگلاس به نسبت برخی از دیگر انواع مثل فلاورباکسهای پلاستیکی یا چوبی، قیمت بالاتری دارند. همچنین، اگر با کاشت گیاهان و یا ضربه، سوراخ یا ترک در آن ایجاد شود، آب به داخل فلاورباکس نفوذ کرده و ممکن است باعث پوسیدگی ریشه گیاهان شود.
مقایسه فلاور باکس های داخلی و بیرونی
فلاورباکس ها چه در فضای داخلی و چه در فضای خارجی برای دوام و پایداری طولانی مدت، باید زهکشی و لایه بندی شوند تا از تجمع آب، پوسیدگی ریشه گیاهان و نشتی آب جلوگیری شود. اما نکته مهم دوام متریالی است که برای فلاور باکس های خارجی انتخاب می شود که باید در برابر شرایط آب و هوایی (سرما، گرما، رطوبت و …) مقاومت کافی را داشته باشند.
فلاورباکس های داخلی با توجه به گیاهان داخلی و آپارتمانی، محدودیت کمتری به نسبت باکس های خارجی دارند و به طور معمول انواع متریال ها قابل اجرا در فضاهای داخلی هستند و عمق فلاورباکس ها براساس عمق مورد نیاز گیاهان آپارتمانی در نظر گرفته می شود.
دیگر تفاوت باکس های خارجی و داخلی در انتخاب نوع گیاهان آنهاست، گیاهان انتخابی باید متناسب با شرایط آب و هوایی فضای موردنظر باشند، به این معنا که برای فلاورباکس های فضای باز، انواع گیاهان خارجی (درخت، درختچه، بوته و …) قابل کاشت هستند و برای فلاورباکس های داخلی، انواع گیاهان آپارتمانی قابل استفاده هستند.
نکات مهم در انتخاب فلاورباکس
محل قرارگیری:
برای طراحی و انتخاب فلاورباکس ها، محل دقیق قرارگیری فلاورباکس ها، چه در فضای داخلی و چه در فضای خارجی بسیار مهم است از این جهت که در انتخاب جنس و ابعاد فلاورباکس ها مؤثر و تعیین کننده است.
نوع گیاهان:
گیاهان به عمق خاک های متفاوتی برای کاشت نیاز دارند و حتما هنگام طراحی و انتخاب فلاورباکس ها باید این موضوع در نظر گرفته شود، بنابراین نوع گیاهانی که قصد کاشت آن را دارید، در انتخاب عمق، اندازه و جنس فلاورباکس ها تأثیرگذار است.
سبک محیط:
جنس و متریال فلاورباکس ها باید متناسب با سبک کلی فضای موردنظر انتخاب شوند تا فضایی مطلوب و یکدستی ایجاد شود.
بودجه:
همان طور که پیش تر گفتیم، متریال انواع فلاور باکس ها از نظر قیمتی با هم تفاوت دارند، بنابراین بعد از برآورد قیمت با توجه به تعداد، ابعاد و جنس فلاورباکس ها، متناسب با بودجه خود فلاورباکس ها را انتخاب کنید.
شما می توانید برای مشاوره، طراحی و اجرای فلاورباکس ها از طریق شماره های موجود در سایت با ما در تماس باشید.