تجهیزات دیوار سبز
دیوار سبز (دیوار زنده)، به عنوان یک فضای سبز عمودی در محیطهای داخلی و خارجی علاوه بر زیبایی، مزایایی همچون بهبود کیفیت هوا، کاهش آلودگی صوتی، ایجاد رطوبت و عایقبندی حرارتی را به همراه دارند. برای شناخت و آشنایی بیشتر با دیوار های سبز، بهتر است با تجهیزات آنها آشنا شوید. در ادامه، به طور کامل تجهیزات دیوار سبز و کاربرد هر یک را توضیح می دهیم.
تجهیزات اصلی دیوار سبز
تجهیزات دیوار سبز به طور کلی به دو جز زیرساخت و نگهدارنده گیاه تقسیم میشوند:
بخش زیر ساخت
با توجه به نوع دیوار سبزها زیر ساخت های متفاوتی وجود دارد. به طور مثال، در دیوار سبزهای کابلی، کابل ها زیرساخت اصلی می باشند(سیم بکسل روکش دار ضد زنگ) که با استفاده از قلاب و گیره به قاب (فلزی، استیل) متصل می شوند. در دیوار سبزهای مدولار، زیرساخت شامل شاسی کشی فلزی و چوب های زیر سری می باشد که نقش سازه ای و نگهدارنده برای گیاهان دیوار سبز را دارند.
بخش نگهدارنده گیاه
پنل یا استند: پایه اصلی دیوار سبز، از پنل ها و یا استندی تشکیل می شود که به بخش زیرساخت متصل میشوند. پنلها معمولاً از جنس فلزی یا پلاستیکی ساخته میشوند و ابعاد آنها متنوع و متفاوت می باشد.
گلدان یا باکس: برای کاشت و جانمایی گیاهان، نیاز به گلدان، محفظه نمدی و … است که بر روی پنل ها یا استند قرار می گیرند. این باکس ها در انواع و جنس های مختلفی از جمله نمدی، پلاستیکی و فلزی موجود هستند.
این گلدان ها، با توجه به نوع دیوار سبز، متفاوت خواهند بود، به طور مثال در دیوار سبز نمدی، جنس این محفظه ها، نمدی هستند و یا در دیوار سبز مدولار، به طور معمول، جنس آنها پلاستیکی می باشد. در مجموع، این گلدان ها و محفظه ها، بستری برای کاشت گیاهان را فراهم می کنند و جز تجهیزات اصلی دیوار سبز هستند.
سایر لوازم مورد نیاز گرین وال
علاوه بر پنل و گلدان، تجهیزات دیگری نیز برای اجرای یک دیوار سبز کامل نیاز است که شامل موارد زیر می باشد:
سیستم آبیاری: یکی از اجزای مهم و ضروری دیوار سبز، سیستم آبیاری آن است که میتواند به صورت دستی یا اتوماتیک باشد و آب مورد نیاز گیاهان را تامین کند.
انواع سیستم های آبیاری دیوار سبز
سیستم های آبیاری دیوار سبز به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:
سیستم آبیاری قطرهای: این سیستم آبیاری، که یکی از رایج ترین روش های آبیاری برای دیوار سبز است، آب در آن به صورت قطرهای و مستقیم به ریشه گیاهان میرسد. این روش یکی از موثرترین سیستم های آبیاری دیوار سبز می باشد. زیرا در این روش، آبیاری توسط تایمر و کنترلر، در زمان و بازه ای دقیق انجام می شود.
سیستم آبیاری مه پاش: در این سیستم، آب به صورت ذرات بسیار ریزی در هوا پخش میشود و مقدار و اندازه آن بر اساس نیاز گیاهان قابل تنظیم است.
لایه عایق: برای دیوار سبز های نمدی، استفاده از لایه عایقی از جنس نمد یا فوم ضروری است.
بستر کشت: بستر کشت مناسب، یکی دیگر از عوامل مهم در رشد گیاهان دیوار سبز است که باید دارای زهکشی مناسب و حاوی مواد مغذی مورد نیاز گیاهان باشد.
گیاهان مناسب: گیاهان یکی از لوازم اصلی و حیاتی دیوار سبز ها هستند، به طوری که تکمیل کننده ی اجرا و نصب آنها هستند. بنابراین، انتخاب گیاهان مطابق با شرایط گرین وال (نور، آب و هوا و …) از مهم ترین مراحل اجرای دیوار سبز است. برای هر سبکی از دیوار سبز، نوع گونه و چیدمان گیاهان می تواند نشان دهنده ی سلیقه ی شما و شکل دادن به شخصیت فضای شما باشد.
سیستم نورپردازی: نورپردازی، یکی دیگر از لوازم دیوار سبز برای رشد و نمو گیاهان و همچنین زیبایی به خصوص در شب است. انتخاب نوع نورپردازی و نحوه قرار گیری آن، باید با توجه به شرایط نوری طبیعی آن دیوار سبز انتخاب شود تا سلامت و رشد گیاهان تضمین شود. لامپ های فلورسنت یکی از گزینه های نور پردازی برای رشد گیاهان هستند و حرارت نسبتا کمی دارند.
همچنین، نورپردازی مناسب، جلوه ی دیوار سبز را در شب چند برابر می کند.