طراحی گرین وال
طراحی دیوار سبز راهکاری نوین برای اضافه کردن فضای سبز عمودی در محیط های داخلی و خارجی است که طراحی آن، شامل ملاحظاتی است که برای داشتن جلوه ای بیشتر، اجرایی پایدارتر و نگهداری راحت تر بهتر است در نظر گرفته شوند. این نکات، در شروع طراحی دیوار سبز کمک بسیاری می کند.
هدف طراحی دیوار سبز
بیایید با “هدف” شروع کنیم، در ابتدا باید هدف از طراحی گرین وال مشخص شود. برای مثال دیوار سبزی که می خواهید، صرفا برای زیبایی است یا اهداف دیگری مثل حفظ حریم خصوصی، تصفیه هوا یا ترکیبی از همه اینها مدنظرتان است. روشن کردن این عوامل به عنوان هدف طراحی دیوار سبز شما را سریعتر و راحت تر به آلترناتیوهای مناسب هدایت می کند.
موقعیت مکانی دیوار سبز
نور، آب و هوا و ابعاد دیوار سه فاکتور مهم برای تعیین مکان دیوار سبز هستند که باید هنگام طراحی گرین وال و انتخاب گیاهان آن در نظر گرفته شوند. پیشنهاد می شود مکانی با نور کافی طبیعی و دسترسی مناسب به منبع آب و یا سیستم آبیاری در نظر بگیرید تا دیوار سبز پایدار تری داشته باشید.
انتخاب گیاهان
هنگام طراحی دیوار سبز داخلی و یا خارجی به نوع گیاهانی که می توانید استفاده کنید، توجه کنید. گیاهان باید بر اساس شرایط موقعیت مکانی دیوار سبز (میزان نور خورشید، آب و هوا و سطح نگهداری) که میشود فراهم کرد، انتخاب شوند. همچنین برای افزایش جلوه بصری سعی کنید ترکیبی از تکسچرهای متنوع، شاخ و برگ و رنگ های متنوع که شما را به سوی یک هارمونی دلنشین سوق می دهد، استفاده کنید.
آبیاری و زهکشی گرین وال
بهتر است در طراحی دیوار سبز، یک سیستم آبیاری کارآمد مانند آبیاری قطره ای یا یک سیستم آبیاری در گردش در نظر بگیرید. همچنین، مطمئن شوید که زهکشی مناسبی برای جلوگیری از رطوبت بیش از حد و آسیب احتمالی در نظر گرفته اید.
سازه دیوار سبز
با توجه به نوع دیوار سبز مدنظرتان، سازه آن متفاوت خواهد بود، به طور مثال در دیوار سبز کابلی، سازه آن کابل های روکش دار هستند و یا در دیوار سبز مدولار، زیرساخت شامل شاسی کشی فلزی و چوب های زیر سری است. بنابراین، هنگام طراحی گرین وال، سازه آن با توجه به ابعاد و نوع دیوار سبز باید در نظر گرفته شود. (سازه دیوار سبز باید بتواند وزن گیاهان و خاک آنها را هم هنگام کاشت و هم رشد تحمل کند. اگر نیاز به راهنمایی داشتین با یک متخصص اجرا و یا مهندس سازه مشورت کنید.)
نورپردازی دیوار سبز
در نظر گرفتن نور پردازی در طراحی دیوار سبز داخلی یا خارجی، یکی از مهمترین عوامل در ایجاد یک باغ سبز عمودی دلنشین به خصوص در شب و همچنین رشد گیاهان است. انتخاب نوع نور، شدت و زاویه تابش نور، همه بر رشد گیاهان و ظاهر کلی آن دیوار سبز تأثیرگذار است.
گاهی ممکن است محیطی که می خواهید دیوار سبزتان در آن مستقر شود، نور کافی را فراهم نکند، در چنین شرایطی می توانید از چراغ های رشد مصنوعی برای جبران کمبود نور طبیعی و رشد سالم گیاه استفاده کنید.
با برنامه ریزی و طراحی مناسب و دقیق می توانید زیبایی، طراوت و مزایای زیست محیطی را برای فضای خود به ارمغان بیاورید.
در مجموع، طراحی دیوار سبز، ترکیبی از خلاقیت، هنر و دانش است که نیازمند توجه به جزئیات بسیاری است. از انتخاب نوع دیوار سبز، گونه های گیاهان تا سیستم آبیاری و نورپردازی، هر مرحله در موفقیت و پایداری این پروژه نقش مهمی دارد.
ساخت گرین وال
بعد از اتمام مرحله طراحی، نوبت به نصب و اجرای دیوار سبز مورد نظر می رسد. مراحل ساخت گرین وال شامل آماده سازی سطح، نصب سازه و نگهدارنده بستر کاشت، کاشت گیاهان، نصب سیستم آبیاری و نور پردازی آن می باشد که در متن “آموزش دیوار سبز” به طور کامل این مراحل را توضیح داده ایم.